Kilka miesięcy temu, Chiralt Architekci inaugurująca His nowe badania Architektura w Walencji, w szczególności w Moncada, narodzin Jaume Chiralt, główny architekt i twórca badania. Zmiana miejsca z dużym znaczeniu, ponieważ jego nowy emplace jest stary kowal sklep ojciec Jaume za.

„Chcieliśmy Praktyka architektoniczna w Walencji rozmawiać z nami i dostosować się do nasze potrzeby: Nowe przestrzenie (obszar roboczy, poczekalnia i pokój spotkań) oraz nowe funkcje. odpowiednia przestrzeń nasz zespół mówić innym o naszej pracy”, mówi Jaume. „I to miejsce okazało się być starych kuźni mojego ojca”.

I jest to, że reformowania przestrzeń handlową Jest to doskonały wybór dla pobudzać Twoja firma i opłacalny gdzie się znajduje. z małe, ale wystarczające inwestycje można stworzyć przestrzeń, która wzmacnia swoje wartości. „Najważniejsze, oprócz funkcjonalności, jest być dumni i utożsamiać z pracy ", Jaume stoi.

Jest to Architekci Chiralt nowego studium Valencia,  odnowiony i otwarty dla przestrzeni publicznej w szeroki, jasny z dobrej widoczności accesoy parterze. „Wizerunek Matki architektoniczny wyjaśnia, czym jesteśmy i co robimy. A najlepszym dowodem na to, że osoby, które zainspirowały go sobie wyobrazić jego przyszłych przedsięwzięciach „, podkreśla Jaume.

WARSZTAT 

„To był starych kuźni mój ojciec. Powyżej i poniżej domu mieliśmy było miejsce pracy. Kiedy przeszedł na emeryturę, przestrzeń stała się garaż, zachowując swój pierwotny kształt. " teraz, jego nowa architektura studio w Walencji przypomina wpływową postać ojca.

Jaume tutaj rosły i dowiedział się z pierwszej ręki odwaga i poświęcenie rzemiosła, dowcipny i opieki. Przestrzeń przekazuje wszystko żyłam. Tu nauczyłem się być spawane, cięcie i kształtowanie żelaza. Kiedy zobaczył film piracki, spadł mi łódkę z jego narzędzi! Wiedziałem, jak materiały reagują przed studiując go w książkach.

 projekt architektoniczny to w dużej mierze określona przestrzeń. I tak dalej Chiralt Architekci Wiedzieli, że przede wszystkim, projekt powinien być bardzo silny. „Zrobiliśmy szacunku interwencja z miejsca i kosztów. Widzieliśmy możliwości jak zachować dachy dać konkretny i pamięć o tym, co było warsztat „dotykowy.

„Cieszył miejsca pracy na moim biurku, spotkania i nawet chodzenie przez to, że to tak, jakby miał nowe buty! Czuję się ciągle premiera. Słowo, które definiuje nasze codzienne życie jest tutaj wygoda. I to jest przyjemność mamy nadzieję, że ludzie czują się, gdy uświadomimy sobie, swoich projektów „, mówi Jaume.

IRON

„Na początku stopień w architekturze, Pomagałem ojcu w warsztacie, aby zapłacić za studia. Te dni roboczych I dzielić się i internalizacji jego ducha tworzenia i pasję do pracy ręcznej. Żelazo jest mój materiał. Urodziłem się i nauczył się z niego”.

Jaume zawsze myślę, że projekty z żeliwa szarego. Nawet dla modeli, które wydają się być lekkie i łatwe do cięcia materiałów. „Dlaczego nie zrobić żelazo? Mam środki. I tak było. Mój ojciec i ja zrobiłem cztery modele żeliwnych, w tym mojego ostatniego projektu. I był rysunek szablony i on cięte i spawane”.

Nowe badania 

 architektoniczne architekci firmową w Walencji Chiralt Znajduje się on w sposób Przestrzeń z prawie 100 lat historii, stan, który daje Solera, ale może to być również duże upośledzenie. „Chcieliśmy przestrzeń miał barwnik przemysłowy sklep z pamiątkami. I to było kluczem do korzystania czyste materiały trochę traktowana jak drewna, betonu, szkła i żelaza „, mówi Jaume.

W budynku, stary dom w różnych punktach zbrojonych konstrukcji metalowej, pochodzi najszczęśliwsza wszystkim wadę: podział nierównomierny występy i filarów. „My cnotę z konieczności. tworzymy litego drewna dwa metry jak w kształcie ostrza chodzenie nieregularną ścianę i stał się przewodnikiem i cecha charakterystyczna przestrzeń”.

Powyżej dwóch metrów drewna, reszta to wnętrzności starego warsztatu, jego ściany pomalowane na czarno. „Na płaszczyźnie, która przecina przestrzeń w kształcie ostrza, zaprojektowaliśmy Załączona tabela i lekki liniowy w ten sam sposób. Mamy dostosowane do tych wad stworzyć postać, która wydaje się być tak dla przyjemności”.

kolejny moduł, który uzupełnia pakiet został stworzony w celu wspierania boczna: monolit z wejściem. fałszywy ściana drewno obejmujące trzy dawnych filarów. „Aby uzyskać dostęp do sali spotkań miała rój filarów, więc zdecydowaliśmy się stworzyć Moduł matrycy płaszczyzny kształcie ostrza: Naturalne drewno monolit że recubriera „dodaje Jaume. Wynik jest imponujący panel partycji przyjazna i ogranicza sali konferencyjnej resztę pracowni architektonicznej.

 Gleba jest jednym z najważniejszych projekt. Oryginalny chodnik był beton, szlachetny i twardy materiał. „Chcieliśmy, aby zobaczyć ciągły materiał komunikowania własnego pochodzenia, po prostu traktowany. wybraliśmy beton talochado z warstwą lakieru, która dostarczyć szczególną szczelność, łatwość czyszczenia i czyszczenie”. 

wreszcie, Oświetlenie jest ważnym graczem, każdy pokój posiada jedną, która wymaga. A przykładem jest Rury świetlne umieszczone w kształcie ostrza na stole roboczym, które wiernie odtworzyć ich same kąty.

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Główny pokój z widokiem na dziedziniec. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Głównym pobyt badania. Widok na ścianę w kształcie ostrza starożytnego obejmującym ścianę warsztatu. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Widok centralnej hali w studiu, gdzie większość dnia pracy na dzień rozwija. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Widok na wejście do studia z drewnianym monolitu lewo. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Zobacz stół roboczy z niektórych projektów na nim. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Półki pełne książek o architekturze, wzornictwie i aranżacji wnętrz w centralnej sali badań.  

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Widok z przodu stołu roboczego przed światłem, z półprzezroczystego szkła z widokiem na wewnętrzny dziedziniec jako tło. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Widok drewnianych monolit obejmującego trzy dawne filary i teraz służy jako recepcji i separatora między recepcji i sali konferencyjnej. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Widok sali konferencyjnej badania. 

  • Chiralt firma architektoniczna Architekci Biuro & Sklep Chiralt Architekci stylu

    Widok od wewnątrz sali konferencyjnej z naturalnego drewna monolitu.